Mededelingen

1. Voor het ophalen van goederen kunt u contact opnemen met Ruud via tel. 06-43568922.
Mario haalt op afspraak de goederen bij u op.

2. Wij verhuren in Rossum ook opslagruimte, bijvoorbeeld voor goederen die u tijdelijk wilt stallen.
Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met Mario 06-54210032.

3. Ook het containertransport is door de Corona pandemie wereldwijd verstoord.

Het begon allemaal in China door de sluiting van producerende bedrijven en daarna sluiting van havens. De scheepsblokkade in het Suez-kanaal maakte het nog een beetje erger. Één ding is zeker: door corona loopt het containertransport niet meer zo soepeltjes zoals vroeger.
Diverse containeroverslaghavens puilen uit, met zowel volle, als lege containers. Door de toegenomen stroom van volle containers brengen schepen -wereldwijd- liever geen lege containers retour, waardoor lege containers op de verkeerde plekken staan.

In Banjul neemt de voorraad lege containers gestaag toe, terwijl er in Nederland onvoldoende lege containers beschikbaar zijn.
Het resultaat is één grote wereldwijde transport-ellende, die jaren zal duren, met alle gevolgen van dien, waaronder verder oplopende prijzen voor het container transport.

Banjul haven:

Door de beperkte havencapaciteit kunnen containerschepen – na aankomst – vaak pas na weken aan de kade afmeren en beginnen met lossen. De wachttijd is afhankelijk van het aantal schepen (en de lading) die op dat moment op de rede van Banjul liggen te dobberen. Voor containerschepen is al een wachttijd voorgekomen van meer dan 3 weken !
In de haven van Banjul namen ook de technische problemen toe. Materieel viel regelmatig uit, zoals hijskranen, en containertrucks om de uitgeladen containers naast het schip te verwijderen (en later op vrachtauto’s te plaatsen).
Het uitladen van een containerschip nam vroeger 3 of 4 dagen in beslag, maar medio augustus 2021 ruim 10 dagen. Inmiddels gaat het gelukkig weer sneller
.

Containertransport:

Als u meer wilt lezen over het wereldwijde container vervoer, kijk dan eens naar dit aardige verhaal in het financieel dagblad uit 2017: https://maersk.fd.nl

De ‘laatste’ ontwikkelingen zijn te lezen in dit artikel van het dagblad Trouw van 02-11-2021: https://www.trouw.nl/economie/maersk-verwacht-dat-containermarkt-nog-maanden-verstoord-blijft~bb6ae377/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F