Mededelingen

  1. Voor het ophalen van goederen kunt u contact opnemen met Ruud via tel. 06-43568922. Mario haalt op afspraak de goederen bij u op.

2. Wij verhuren in Rossum ook opslagruimte, bijvoorbeeld voor goederen die u tijdelijk wilt stallen. Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met Mario 06-54210032.

3. Ook het containertransport is door de Corona pandemie wereldwijd verstoord.


Het begon allemaal in China door de sluiting van producerende bedrijven en daarna sluiting van havens. De scheepsblokkade in het Suez-kanaal maakte het nog een beetje erger. Één ding is zeker: door corona loopt het containertransport niet meer zo soepeltjes zoals vroeger.
Diverse containeroverslaghavens puilen nu uit, met zowel volle, als lege containers. Door de grote stroom van goederen brengen schepen -wereldwijd- liever geen nutteloze lege containers retour. Ook in Nederland zijn er onvoldoende lege containers beschikbaar. Resultaat is één grote wereldwijde transport-ellende die lang zal duren, met alle gevolgen van dien, waaronder verder oplopende prijzen voor het container transport.


Banjul haven:

Door de beperkte havencapaciteit kunnen containerschepen – na aankomst – vaak pas na weken aan de kade afmeren en beginnen met lossen. De wachttijd is afhankelijk van het aantal schepen (en de lading) die op dat moment op de rede van Banjul liggen te dobberen. Voor containerschepen is al een wachttijd voorgekomen van meer dan 3 weken !
In de haven van Banjul nemen ook de technische problemen toe. Materieel valt regelmatig uit, zoals hijskranen, en containertrucks om de uitgeladen containers naast het schip te verwijderen.
Het uitladen van een containerschip nam vroeger 3 of 4 dagen in beslag, maar nu (augustus 2021) al ruim 10 dagen.


Verdere ontwikkelingen mbt de 3 containers die (te) lang onderweg zijn:

28-08-2021: De 3 containers van juni, juli en augustus zullen tegelijk op 11-09-2021 in Banjul moeten aankomen. Wij zullen zien of het echt gaat gebeuren.

02-09-2021: Die 3 containers staan nu nog steeds in de haven van Las Palmas. Volgens de planning zullen deze 3 op 8-9-2021 met het containerschip CONTSHIP MED naar Banjul worden gebracht (met aankomst op 11-9-2021). Het schip behoort overigens wekelijks heen en weer te varen, maar dat is onuitvoerbaar door de problemen in Banjul. Dit schip is echter opnieuw, volgeladen, al op 31-8-2021 uit Las Palmas vertrokken (en op 2-9-21 voor anker gegaan in Banjul), blijkbaar zonder onze 3 containers. Hierdoor is onze zending opnieuw vertraagd.
Onze hoop is ook gevestigd op de volgende rit van het (extra ingezette) zusterschip VERA F, dat al sinds 22-08-2021 ligt te dobberen op de rede van Banjul. Hopelijk is deze VERA F snel aan de beurt om te lossen en gaat zij daarna opnieuw een lading containers in Las Palmas ophalen.

08-09-2021: Tot onze grote verbazing is het containerschip CONTSHIP MED vandaag (na slechts 6 dagen wachten) afgemeerd en begonnen met lossen, terwijl het eerder gearriveerde zusterschip VERA F nog steeds in de riviermonding ligt te wachten, en dat al 17 dagen lang.

10-09-2021: Volgens planning van de vervoerder zullen deze 3 containers nu in Banjul arriveren op 16-09-2021, maar het desbetreffende containerschip CONTSHIP MED ligt op dit moment nog steeds aan de kade in Banjul te lossen, en kan dus normaal gesproken niet op 16 september a.s. opnieuw in Banjul zijn. Mijn persoonlijke inschatting is, dat deze 3 containers 1 voor 1 in Manjai uitgeladen kunnen worden -hopelijk- ergens half oktober.

14-09-2021: Het containerschip CONTSHIP MED is onverwacht snel gelost, en is weer op weg naar de overvolle haven van Las Palmas. Volgens de zoveelste planning neemt hij op zijn volgende reis NIET mee onze containers van juli en augustus. Die 2 containers worden nu weer later opgehaald door het zustercontainerschip VERA F. Deze VERA F ligt nu al 23 dagen op de rede van Banjul te wachten om de lading te kunnen lossen.

16-09-2021: De VERA F is aan het eind van de middag afgemeerd in de haven van Banjul. Na 25 dagen wachten kan dit containerschip eindelijk zijn lading lossen. Ik ben nieuwsgierig hoeveel dagen het lossen zal duren.

17-09-2021: De container van juni heeft Las Palmas verlaten en is onderweg naar Banjul. Wij houden u op de hoogte.